Events & Projects

De Rode draad

China is een wereldmacht en Xi Jinping de machtigste man op aarde. Toch weten we maar weinig van het land, de leiders en zijn plannen voor de toekomst. In de deze podcast van Bureau Buitenland onderzoekt radiomaker Saar Slegers samen met China-correspondent Cindy Huijgen en geopolitiek expert Ties Dams wat China’s toekomstplannen zijn.

Afbeelding

In zes afleveringen leren we onder meer over de achtergrond van Xi, zijn ideeën op het gebied van technologie, klimaatdoelstellingen en defensie. Belangrijk en boeiend, want wat grootmacht China doet, heeft ook effect op ons. De Rode draad

©2021 NPO Radio 1 / VPRO gids #3

INTERNATIONAL READINESS SCAN

Export kansen buiten de Europese Unie benutten
De coronacrisis raakt ons allemaal – zeker ook internationaal opererende bedrijven. Wij zien in de praktijk dat bedrijven die hun omzet verspreid over de wereld halen, een betere risicospreiding en daardoor meer (financiële) veerkracht hebben. Dit is een kans die uw organisatie wellicht ook kan verzilveren. Maar is uw organisatie er klaar voor om te exporteren buiten de EU? Naar grote markten als Japan of Mexico waarmee de EU een handelsakkoord heeft gesloten bijvoorbeeld?

Een snelle scan
Het Lectoraat Internationaal Ondernemen van NHL Stenden Hogeschool heeft samen met Ynbusiness de International Readiness Scan ontwikkeld. Met behulp van deze scan krijgt u inzichtelijk op welke fronten u (eventueel) nog voorbereidend werk te verzetten heeft om succesvol zaken te doen met partners buiten de Europese Unie.

Onderzoek in breder verband
Deze scan maakt onderdeel uit van een onderzoek door het Lectoraat Internationaal Ondernemen van NHL Stenden. De uitkomsten worden anoniem verwerkt in een advies richting de beleidsmakers van verschillende Provincies (met name in het Noorden). Daarbij gaat het erom op welke onderdelen zij nog actiever bedrijven kunnen faciliteren bij het internationaal zakendoen. Doordat bedrijven uit de drie noordelijke provincies de scan kunnen invullen, wordt ook een vergelijking tussen de verschillende regio’s mogelijk.

Volg deze link om de scan te beginnen

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN | NEXT STEP IN EXPORT

Ondersteunende maatregelen/middelen van de (semi-) overheid wordt steeds moeilijker. Welke subsidies zijn er t.a.v. het Internationaliserings proces, mogen er subsidies “gestapeld” worden en wat zijn de voorwaarden. Hoe pak je het aan en wat wordt er van je verwacht in de afhandeling; zelf doen of uit te besteden.

©2021 World Trade Center Noord-Nederland

Virtuele handelsmissie Querétaro / Mexico

WTC Leeuwarden | Noord-Nederland organiseert van 17 mei tot en met 20 mei 2021 samen met het WTC Queretaro en het Netherlands Business Support Office (RVO)  een Virtuele Handelsmissie naar Querétaro/Mexico waarbij wij Nederlandse bedrijven gaan koppelen aan bedrijven uit deze stad en/of land.

Querétaro de Arteaga is de hoofdstad van de staat Querétaro en bevindt zich ongeveer in het midden van Mexico. De stad Querétaro telt circa 1,5 miljoen inwoners en kent veel bedrijvigheid. Belangrijke sectoren voor Querétaro zijn Automotive, Aerospace, Land- en tuinbouw en toerisme. Bedrijven zoals Michelin, Airbus, Kellog’s, Bombardier en Nestlé hebben hier hun hoofdkantoren gevestigd, ook zijn er meer dan 60 Nederlandse bedrijven actief in deze staat.

AANMELDEN